ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γεωπολιτικές εντάσεις και κεντρικές τράπεζες στηρίζουν τις τιμές του χρυσού Κύριο

15:59 - 19 Απρ 2024 | Εμπορεύματα
Γεωπολιτικές εντάσεις και κεντρικές τράπεζες στηρίζουν τις τιμές του χρυσού
Οι τιμές του χρυσού σημείωσαν άνοδο νωρίς την Παρασκευή (19/4), πριν εγκαταλείψουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή αυξήθηκαν μετά την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Το γεγονός αυτό αύξησε τη ζήτηση για ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια μεγαλύτερη περιφερειακή σύγκρουση.

Οι γεωπολιτικές εντάσεις θα μπορούσαν να παραμείνουν ισχυρός μοχλός για τις τιμές του χρυσού εν όψει της αβεβαιότητας στη Μέση Ανατολή, εκτιμά ο Daniel Takieddine CEO MENA της BDSwiss

Οι αγορές χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες θα μπορούσαν, επίσης, να αποτελέσουν σημαντική πηγή στήριξης και να βοηθήσουν την άνοδο στις τιμές του χρυσού.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας, παραμένει σταθερός αγοραστής, συνεχίζοντας το σερί αγορών χρυσού για 17ο συνεχή μήνα -τον Μάρτιο.

Ωστόσο, οι μεταβαλλόμενες προσδοκίες για τη νομισματική πολιτική παραμένουν πηγή κινδύνων για την αγορά χρυσού και θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιες διορθώσεις στις τιμές.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ εξετάζουν τη διατήρηση των επιτοκίων για παρατεταμένο χρονικό διάστημα, δεδομένης της δυσανάλογης προόδου στο μέτωπο του πληθωρισμού και της ευρωστίας της αμερικανικής οικονομίας.

Η διατήρηση υψηλών επιτοκίων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να επιβαρύνει τον χρυσό.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:07 - 19 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.