ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Star Bulk: Σταματά τη διέλευση από τη διώρυγα του Σουέζ

18:45 - 14 Φεβ 2024 | Ναυτιλία
Star Bulk: Σταματά τη διέλευση από τη διώρυγα του Σουέζ
Η Star Bulk θα σταματήσει τα δρομολόγια μέσω του Σουέζ μετά από τις επιθέσεις που δέχθηκαν δύο πλοία της από τους Χούθι, όπως ανακοίνωσε ο CEO του ομίλου, Πέτρος Παππάς.

«Δε θα ξαναπεράσουμε από το Σουέζ επειδή προφανώς είμαστε στόχος των Χούθι, καθώς είμαστε εταιρεία που είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο», δήλωσε ο εφοπλιστής, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη με αναλυτές. 

Όπως είπε, ζήτησε από τους ναυλωτές δυο πλοίων της εταιρείας να αποφύγουν το Σουέζ. Ωστόσο, σημείωσε, «λάβαμε οδηγίες να ακολουθήσουμε το ναυλωσύμφωνο και να στείλουμε τα πλοία μέσω του Σουέζ». Το πρώτο εκ των δυο δέχτηκε τρεις επιθέσεις. «Ενώ συνέβαινε αυτό, το δεύτερο πλοίο μας περνούσε ήδη από το Σουέζ και δεν μπορούσαμε να του αλλάξουμε πορεία. Έπρεπε να συνεχίσει και δέχτηκε και αυτό επίθεση», σημείωσε. 

Οι Χούθι, στις 6 Φεβρουαρίου, εκτόξευσαν τρεις ρουκέτες κατά του πλοίου της εταιρίας Star Nasia, ενώ στις 12 Φεβρουαρίου, επιτέθηκαν στο Star Iris, που είχε πορεία προς το Ιράν με φορτίο καλαμποκιού από τη Βραζιλία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.