ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γιώργος Οικονόμου ενισχύει τη θέση του στην OceanPal

13:52 - 24 Ιαν 2024 | Ναυτιλία
Ο Γιώργος Οικονόμου ενισχύει τη θέση του στην OceanPal
Ο Έλληνας μεγιστάνας του κλάδου της ναυτιλίας Γιώργος Οικονόμου αύξησε το μερίδιό του στην OceanPal, που συνδέεται με την οικογένεια Παληού, ενόψει της επικείμενης αμφισβήτησης του διοικητικού συμβουλίου.

Η τελευταία κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ δείχνει ότι ο Οικονόμου απέκτησε επιπλέον μερίδιο 1% στην Diana Shipping, μέσω του επενδυτικού οχήματος Sphinx, και πλέον, κατέχει το 11,1% της εταιρείας με πρόεδρο τη Σεμίραμις Παληού.

Ο Οικονόμου έχει δηλώσει πως σκοπεύει να εκδιώξει πολλούς από τους directors της OceanPal, προτείνοντας στους μετόχους να ζητήσουν την παραίτησή τους. Συνολικά, ο Οικονόμου επιδιώκει να απομακρύνει πέντε από τα επτά μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Ως αντικαταστάτες στο διοικητικό συμβούλιο, έχει προτείνει (για τη διαδικασία εκλογής) τον John Liveris, που στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος της OceanFreight, και τον Γεώργιο Κοκκόδη, παλιό μέλος του ΔΣ της Ocean Rig.

Ο Οικονόμου έκανε την πρώτη του κίνηση στην OceanPal τον Σεπτέμβριο του 2023 και μέχρι στιγμής έχει καταβάλει σχεδόν $1 εκατομμύριο για το μερίδιό του στην εταιρεία.

Η πρόεδρος της εταιρείας, Σεμίραμις Παληού, έχει επίσης ενισχύσει τη θέση της, ανεβάζοντας το ποσοστό της στην OceanPal στο 27,34%, ενώ ο Ιωάννης Ζαφειράκης, ένα από τα μέλη του ΔΣ που δε σκοπεύει να απομακρύνει ο Οικονόμου, έχει αποκτήσει περισσότερες μετοχές και πλέον κατέχει περίπου το 4,1% της εταιρείας. Ο Αναστάσιος Μαργαρώνης, πρόεδρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Diana Shipping, κατέχει επίσης μετοχές της OceanPal, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 6,39%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.