Όπως επεσήμανε η κα Όλγα Κεφαλογιάννη, η νέα ξενοδοχειακή μονάδα μετουσιώνει σε πράξη βασικούς στόχους της πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού καθώς:
-Ενισχύει τη βιωσιμότητα με επανάχρηση κτιριακού αποθέματος, και εφαρμόζοντας φιλικές πρακτικές προς το περιβάλλον, μεριμνώντας για την ενεργειακή απόδοση και τη εξοικονόμηση πόρων.
-Δημιουργεί δεκάδες νέες θέσεις εργασίας, πέρα από την τόνωση στον κλάδο των κατασκευών και συναφών δραστηριοτήτων, κατά το στάδιο της κατασκευής του.
-Συμβάλλει στην χρονική και χωρική επέκταση της τουριστικής δραστηριότητας, καθώς λειτουργεί όλον τον χρόνο σε έναν αναπτυσσόμενο πόλο τουριστικής δραστηριότητας στην Αττική.
-Δίνει έμφαση στην ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής γαστρονομικής δημιουργίας, της ελληνικής οινοποιίας και ζυθοποιίας, καθώς και στη αξιοποίηση ελληνικών τοπικών προϊόντων.