ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΣΥ: Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο για 32 ηλεκτρικά λεωφορεία

18:57 - 02 Απρ 2024 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΟΣΥ: Πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο για 32 ηλεκτρικά λεωφορεία
Άρχισε την Τρίτη (2/4) η δοκιμαστική λειτουργία των 32 από τα 140 ηλεκτρικά λεωφορεία της ΟΣΥ ΑΕ, τα οποία, βάσει της σύμβασης για την προμήθειά τους, θα πρέπει να πραγματοποιήσουν διαδρομές 18 ωρών ημερησίως -χωρίς επιβάτες- έως ότου συμπληρώσουν 5.000 χιλιόμετρα σε καθημερινές συνθήκες κυκλοφορίας.

Στο πρώτο δοκιμαστικό δρομολόγιο στο κέντρο της Αθήνας, επιβιβάστηκαν στη λεωφόρο Συγγρού, ακολουθώντας ένα τμήμα της διαδρομής του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Ταχιάος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΣΥ ΑΕ, Στέφανος Αγιάσογλου.

Το υπερσύγχρονο λεωφορείο τράβηξε το ενδιαφέρον των μαθητών Δημοτικού σχολείου, οι οποίοι περνούσαν από τη στάση και ουσιαστικά αποτέλεσαν τους πρώτους επιβάτες. Ο ενθουσιασμός των παιδιών για το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό όχημα αποτελεί τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για την υλοποίηση της εξαγγελίας της κυβέρνησης αναφορικά με την ανανέωση του στόλου των οχημάτων της Εταιρείας. 

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε., όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Αγιάσογλου, "πατάει γκάζι" για την είσοδό της στην επόμενη ημέρα των αστικών συγκοινωνιών και την μετάβαση στην πράσινη αστική κινητικότητα.  

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.