ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Folli Follie: Έρχονται διώξεις για κακούργημα

09:36 - 14 Φεβ 2019 | ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ
Folli Follie: Έρχονται διώξεις για κακούργημα
Νέες εξελίξεις αναμένονται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων σ’ ό,τι αφορά το… κατηγορητήριο της οικογένειας Κουτσολιούτσου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ετοιμάζεται να προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά που θα φτάνει στο βαθμό κακουργήματος.

Έχοντας τα ευρήματα από τις «παρεμβάσεις» που έγιναν και στον ισολογισμό του 2016, η εποπτική αρχή ετοιμάζεται να αναβαθμίσει το κατηγορητήριό της προς όσους είχαν την ευθύνη της διοίκησης, ενώ παράλληλα θα επιβάλει και νέα ισχυρά πρόστιμα.

Η Ε.Κ. ετοιμάζεται να καταθέσει στον οικονομικό εισαγγελέα Ιωάννη Δραγάτση μηνυτήρια αναφορά για κακούργημα, καθώς η οικογένεια Κουτσολιούτσου, με αιχμή εκείνον τον ισολογισμό του 2016, αποκόμισε μεγάλο οικονομικό όφελος. Έτσι, το κατηγορητήριο αναβαθμίζεται καθώς περνάμε στην κατάχρηση, στη χειραγώγηση και στην παραπλάνηση της αγοράς.

Με το «χαρτί» του ισολογισμού του 2016 πραγματοποιήθηκε το placement του Μαΐου του 2017. Άρα μπαίνουν ζητήματα κατάχρησης και δόλου, δίνοντας ποινική διάσταση και αιτία διώξεων για κακούργημα.

Ο κ. Δημήτρης Κουτσολιούτσος πούλησε το Μάιο του 2017 μέσω placement 1.150.000 μετοχές της Folli Follie στα 20 ευρώ ανά μετοχή, αποκομίζοντας 23 εκατ. ευρώ!

Αδίκημα που εμπίπτει στις διατάξεις παραπλάνησης και κατάχρησης της αγοράς με δόλο, άρα περνά στην... ποινική διάσταση, καθαρά κακουργηματικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, σύντομα θα ανακοινωθούν και νέα πρόστιμα προς όσους είχαν την ευθύνη της διοίκησης το 2016, που είναι τα ίδια πρόσωπα που είχαν την ευθύνη και για το 2017. Δηλαδή η οικογένεια Κουτσολιούτσου και τα υπόλοιπα μέλη του δ.σ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.