ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι... κερδίζει η ΔΕΗ με την εξαγορά της Κωτσόβολος

14:08 - 04 Νοε 2023 | Επιχειρήσεις
Τι... κερδίζει η ΔΕΗ με την εξαγορά της Κωτσόβολος
Η εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔEΗ αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιχειρηματικές ειδήσεις του 2023 και ασφαλώς επιβεβαιώνει πως το νέο μοντέλο των μεγάλων "παικτών", που διαρκώς ανοίγουν τη βεντάλια της εμβέλειάς τους.

Η ΔΕΗ για παράδειγμα έκρινε πως με την εξαγορά της Κωτσόβολος μπορεί να επιταχύνει την είσοδό της στη λιανική αγορά και να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον τελικό καταναλωτή.

Γι΄αυτό το λόγο συμφώνησε με την Currys plc έναντι αντιτίμου που αντιστοιχεί σε αξία επιχείρησης €200 εκατ., χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο δανεισμός, τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας και εξαιρουμένων των μισθώσεων κατά το IFRS 16.

«Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας η ΔΕΗ θα είναι μία άλλη εταιρεία: Ένας ολοκληρωμένος, πελατοκεντρικός πάροχος προϊόντων και υπηρεσιών σε ψηφιακό και φυσικό επίπεδο. Η εξαγορά της Κωτσόβολος, ως μέρος του επενδυτικού μας πλάνου ύψους €9 δισ., επιταχύνει σημαντικά την υλοποίηση του επιχειρησιακού μας σχεδιασμού, ο οποίος βασίζεται σε τρεις πυλώνες, την πράσινη ανάπτυξη, την ψηφιοποίηση όλων των λειτουργιών και την πελατοκεντρικότητα», σημείωσε σχετικά ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, κ. Γεώργιος Στάσσης.

Η αλλαγή της ΔΕΗ, που είχε ήδη ένα μικρό δίκτυο καταστημάτων, επιταχύνεται με την Κωτσόβολος, καθώς της δίνει με το "καλημέρα" παρουσία σε 92 καταστήματα πανελλαδικά και 3 στην Κύπρο με την αντίστοιχη πρόσβαση στους καταναλωτές.

Θα μπορεί να έχει έτσι μία πλήρη γκάμα υπηρεσιών, καθώς η Κωτσόβολος, πέραν των ηγετικών της μεριδίων στην αγορά ηλεκτρικών, έχει ήδη αναπτύξει δικό της δίκτυο για μεταφορές, εγκαταστάσεις αλλά και ασφαλιστικές υπηρεσίες.

Η ιστορική αλυσίδα ηλεκτρικών θα προσφέρει επίσης στη ΔEΗ την εξειδίκευσή της στην εξυπηρέτηση του τελικού καταναλωτή και φυσικά κρίσιμες υποδομές. Διαθέτει σύστημα Logistics με υπερσύγχρονες αποθήκες αλλά και υπηρεσίες last mile για παράδοση, εγκατάσταση και επισκευές. 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:46 - 04 Νοε 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.