ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη

15:36 - 17 Ιαν 2024 | Ομόλογα
Στα ύψη οι αποδόσεις των ομολόγων στην ευρωζώνη
Σε υψηλό ενός μήνα σκαρφαλώνει η απόδοση του 10ετούς γερμανικού - σημείο αναφοράς για τη ζώνη του ευρώ - καθώς υποχωρεί η αισιοδοξία για περικοπές στα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μέσα στους επόμενους μήνες.

Η απόδοση στο 10ετές της Γερμανία σκαρφάλωσε στο 2,273% στις πρωινές συναλλαγές, το υψηλότερο από τις 11 Δεκεμβρίου. Αυτή την ώρα κερδίζει 4 μονάδες βάσης στο 2,253%. Η απόδοση στο γερμανικό διετές κερδίζει 6 μ.β. στο 2,652% πλησιάζοντας υψηλό μήνα.

Οι αποδόσεις στα βρετανικά ομόλογα σκαρφάλωσαν περίπου 10 μ.β. καθώς οι επενδυτές άρχισαν να προσαρμόζουν τις εκτιμήσεις τους για μειώσεις των επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας αυτό το έτος. 

Η απόδοση στο 10ετές της Ιταλίας στο μεταξύ, κερδίζει 4 μ.β. στο 3,863%. Από την αρχή του μήνα έχει κερδίσει πάνω από 20 μ.β. αν και παραμένει κάτω από τα υψηλά που σημείωσε τον περασμένο Οκτώβριο.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για τον πληθωρισμό στη Βρετανία τρόμαξαν τους επενδυτές καθώς έδειξαν αναζωπύρωση των ανοδικών πιέσεων στο τέλος του 2023, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν οι τιμές να συνεχίσουν να επιβραδύνουν. 

Ο ετήσιος πληθωρισμός εμφάνισε άνοδο 4% τον Δεκέμβριο, ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για μικρή επιβράδυνση στο 3,8% από 3,9% το Νοέμβριο, ενώ σε μηνιαία βάση ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,4% ξεπερνώντας την εκτίμηση των αναλυτών για άνοδο 0,2%.

Ο δομικός δείκτης - που δεν περιλαμβάνει τρόφιμα, ενέργεια, αλκοόλ και καπνό - εμφάνισε ετήσια άνοδο 5,1%, επίσης ξεπερνώντας την εκτίμηση για άνοδο 4,9% σε δημοσκόπηση του Reuters.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.