ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Βελτιώθηκε αισθητά το επιχειρηματικό κλίμα-«Φως» στην Γερμανική οικονομία

12:46 - 22 Μαρ 2024 | Ειδήσεις
Γερμανία: Βελτιώθηκε αισθητά το επιχειρηματικό κλίμα-«Φως» στην Γερμανική οικονομία
Το κλίμα στις γερμανικές επιχειρήσεις έχει βελτιωθεί αισθητά. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ifo αυξήθηκε στις 87,8 μονάδες τον Μάρτιο, από 85,7 μονάδες τον Φεβρουάριο.

Ειδικότερα, οι προσδοκίες των επιχειρήσεων έγιναν πολύ λιγότερο απαισιόδοξες. Οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα κατάσταση των επιχειρήσεων βελτιώθηκαν επίσης και η γερμανική οικονομία βλέπει...φως στον ορίζοντα.

Στη μεταποίηση, το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε αισθητά. Οι επιχειρήσεις ήταν σημαντικά πιο ικανοποιημένες από τις τρέχουσες δραστηριότητές τους, με τον δείκτη προσδοκιών να σημειώνει άλμα προς τα πάνω.

Ωστόσο, οι εταιρείες απέχουν ακόμη πολύ από την αισιοδοξία, αλλά τα βιβλία παραγγελιών συνέχισαν να συρρικνώνονται.

Στον τομέα των υπηρεσιών, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος αυξήθηκε αισθητά και αυτό οφείλεται ιδίως στις λιγότερο απαισιόδοξες προσδοκίες.

Οι πάροχοι υπηρεσιών αξιολόγησαν επίσης την τρέχουσα κατάστασή τους ως λίγο καλύτερη. Οι επιχειρήσεις ήταν σαφώς καλύτερες στις μεταφορές και τα logistics και στον τομέα της φιλοξενίας.

Ταυτόχρονα, ο δείκτης αυξήθηκε και στο εμπόριο. Οι εμπορικές επιχειρήσεις ήταν περισσότερο ικανοποιημένες από την τρέχουσα επιχειρηματική τους κατάσταση, αφού και οι προσδοκίες τους ήταν επίσης λιγότερο απαισιόδοξες, με τους έμπορους λιανικής πώλησης να βλέπουν μια αχτίδα ελπίδας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.