ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500 Κύριο

23:27 - 26 Απρ 2024 | Χρηματιστήρια
Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500
Οι μετοχές της Wall Street σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή (26/4), ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite οδεύουν είχαν την καλύτερη εβδομάδα τους από τον Νοέμβριο, καθώς τα ονόματα των Big Tech σημείωσαν ράλι λόγω των ισχυρών κερδών.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύθηκε κατά 200 μονάδες ή 0,4% και έκλεισε στις 38,239.66 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κέρδισε 0,97% στις 5,097.38 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κατέγραψε άνοδο 1,59% στις 15.696,64 μονάδες.

Ταυτόχρονα, να σημειωθεί πως ο S&P και ο Nasdaq βρέθηκαν σε τροχιά για την καλύτερη εβδομάδα τους από τον Νοέμβριο, με τον S&P να σημειώνει άνοδο 2,8% και να προγραμματίζεται να διακόψει ένα σερί απωλειών τριών εβδομάδων, ενώ ο Nasdaq έχει κερδίσει πάνω από 4%.

Οι μετοχές έλαβαν ώθηση από τις μετοχές της Alphabet και της Microsoft, όπου η Alphabet έκανε άλμα πάνω από 10% με καλύτερα από τα αναμενόμενα κέρδη του πρώτου τριμήνου και οδεύει προς την καλύτερη ημέρα της από τον Ιούλιο του 2015.

Παράλληλα, η Microsoft ενέκρινε επίσης το πρώτο της μέρισμα στην ιστορία της και μια επαναγορά ύψους 70 δισ. δολαρίων, αφού δημοσίευσε ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και έδειξε επιτάχυνση στην ανάπτυξη του cloud.

Και οι δύο εταιρείες έχουν εντυπωσιάσει τους επενδυτές όχι μόνο επενδύοντας στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά και δείχνοντας αποτελέσματα.

Οι επενδυτές εξέτασαν επίσης την εικόνα των βασικών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαρτίου, μετά από μια σειρά εκθέσεων που υποδηλώνουν επιβράδυνση της ανάπτυξης και κολλώδη πληθωρισμό. Υπενθυμίζεται πως ο δείκτης, εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 2,8% σε σχέση με πριν από ένα χρόνο και ήρθε μπροστά από το 2,7% που ανέμενε ο Dow Jones, ενώ οι προσωπικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 0,8%, μπροστά από την εκτίμηση του 0,7%.

Οι ισχυρές εταιρικές επιδόσεις ήταν αυτές που κατάφεραν, άλλωστε, να αποσπάσουν πρόσκαιρα την προσοχή των επενδυτών από τη συνεχιζόμενη ροή στοιχείων που επιβεβαιώνουν την αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων, με τρόπο που θα αναγκάσει τη Fed να καθυστερήσει τη μείωση των επιτοκίων ίσως και μέχρι το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς.

Παρόλα αυτά, η έντονη περίοδος κερδών συνεχίζεται την επόμενη εβδομάδα, με αιχμή τα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών Apple και Amazon.

Να σημειωθεί, πως η επόμενη απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια αναμένεται να εκδοθεί την Τετάρτη.

Ανοδικά έκλεισε το πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την προσφορά λόγω εντάσεων στη Μέση Ανατολή

Ανοδικά έκλεισαν οι τιμές πετρελαίου την Παρασκευή, σπάζοντας ένα αρνητικό σερί δύο εβδομάδων, βρίσκοντας στήριξη από τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό τύπου WTI πρόσθεσε 28 cents ή 0,34% στα 83,85 δολάρια το βαρέλι και το Brent ενισχύθηκε κατά 49 cents ή 0,55% στα 89,50 δολάρια το βαρέλι, με τα δύο συμβόλαια να κλείνουν σε θετικό έδαφος την εβδομάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:44 - 26 Απρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.