ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Bitcoin σε υψηλά όλων των εποχών παγκοσμίως

08:45 - 06 Μαρ 2024 | Νομίσματα
Το Bitcoin σε υψηλά όλων των εποχών παγκοσμίως
Το Βitcoin έσπασε την Τρίτη (5/3) το υψηλό όλων των εποχών του Νοεμβρίου του 2021 και παράλληλα έχει ήδη ξεπεράσει τα υψηλά ρεκόρ σε τοπικά νομίσματα σε πολλές αγορές του κόσμου.

Ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου (DXY) βρίσκεται πάνω αλλά πολλά νομίσματα σε όλο τον κόσμο έχουν χάσει την αξία τους. Μεταξύ των χωρών όπου το Bitcoin έχει φτάσει σε νέα υψηλά σε τοπικούς όρους είναι οικονομικές δυνάμεις όπως η Κίνα, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ινδία, καθώς και αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Αργεντινή, η Τουρκία και η Αίγυπτος.

«Η ανάπτυξη των ΗΠΑ παρέμεινε εξαιρετικά ισχυρή σε σύγκριση με την Ευρώπη, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία, κάτι που στήριξε το αμερικανικό δολάριο», έγραψε η Aurelie Barthere, αναλύτρια στο Nansen, στο CoinDesk.

«Ωστόσο, υπάρχει ασάφεια όσον αφορά το μέλλον, καθώς έχουμε δει μια σειρά αδύναμων δεδομένων κατανάλωσης και στέγασης στις ΗΠΑ. Βλέπω τον DXY να συνδέεται με τις τιμές των κρυπτονομισμάτων μέσω των επιτοκίων», πρόσθεσε.

Η Ιαπωνία, επισημαίνει το CoinDesk, ήταν μια ιδιαίτερα αδύναμη περίπτωση, με πτώση του γεν κατά 24%, που σημαίνει ότι το Βitcoin έφτασε σε τιμή ρεκόρ σε αυτή τη χώρα πολύ πριν τις εντυπωσιακές ημέρες που διανύουμε στις οποίες οι τιμές του Βitcoin εκτινάχθηκαν στα ύψη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.