ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρηματιστήριο: Σε νέες κορυφές με «όχημα» την Τρ. Πειραιώς Κύριο

12:58 - 04 Μαρ 2024 | Σχόλια Αγοράς
Χρηματιστήριο: Σε νέες κορυφές με «όχημα» την Τρ. Πειραιώς
Με ισχυρή άνοδο ξεκίνησε η εβδομάδα για το ελληνικό χρηματιστήριο, με την εγχώρια αγορά να κινείται στους ρυθμούς του placement της Τράπεζας Πειραιώς. Ικανοποίηση φέρνουν στις τάξεις του επενδυτών και τα οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων, αλλά και τα νέα deals.

Μετά από μία ώρα συναλλαγών, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,05% στις 1.437,65 μονάδες, που αποτελούν νέα υψηλά 13 ετών. Η μετοχή της Τρ. Πειραιώς καταγράφει «άλμα» 3,11% στα 4,11 ευρώ, δηλαδή σε επίπεδα που έχει να δει από την ανακεφαλαιοποίηση του 2021.

Με κέρδη άνω του 5%, η Entersoft επεκτείνει το ιστορικό υψηλό της, στον απόηχο του deal πώλησης του 53% στην Olympia Group στην τιμή των 8 ευρώ. Η μετοχή διαμορφώνεται σήμερα στα 7,9 ευρώ. Άξια αναφοράς είναι επίσης η άνοδο 1,6% του ΔΑΑ, έχοντας ανακοινώσει προηγουμένως τα ετήσια οικονομικά του αποτελέσματα.

Στα νέα της ημέρας, το βιβλίο προσφορών για τη διάθεση έως 27% της Τράπεζας Πειραιώς άνοιξε το πρωί της Δευτέρας (4/3) και προσέλκυσε άμεσα μεγάλο ενδιαφέρον από τους επενδυτές. Σύμφωνα με πληροφορίες η ζήτηση είναι πολύ ισχυρή και μέσα λίγα λεπτά της ώρας καλύφθηκε το σύνολο των προς διάθεση τίτλων κατά τέσσερις φορές. 

Αυξημένα κατά 37,8% ήταν τα καθαρά κέρδη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) το 2023, καθώς ανήλθαν σε 231,5 εκατ. ευρώ, έναντι 168 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος. Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, θα προταθεί προς την Ετήσια Γενική Συνέλευση η διανομή υπολοίπου μικτού μερίσματος ύψους 0,33 ευρώ ανά μετοχή για την οικονομική χρήση 2023.

Συμφωνία με την Olympia Group Ltd και τη συμβολή αλλοδαπού επενδυτή υπέγραψε η Entersoft, για την πώληση του 53,73%. Όπως αναφέρεται, οι επενδυτές ανέλαβαν την υποχρέωση να φροντίσουν ώστε να υποβληθεί ανακοίνωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Entersoft στην τιμή των 8 ευρώ ανά μετοχή.

Δείτε εδώ τις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση στο ταμπλό

Τελευταία τροποποίηση στις 13:12 - 04 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.