ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προχωρήστε

16:27 - 23 Δεκ 2021
Σωτήρης Κυριακού

Ο κ. Σ. Κυριακού είναι διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων και συγγραφέας που ειδικεύεται στην ψυχολογία της ηγεσίας

Οι νικητές βλέπουν το όνειρο και καταστρώνουν σχέδια, ενώ οι υπόλοιποι βλέπουν τα εμπόδια και ψάχνουν δικαιολογίες.

Η ιστορία καταγράφει τις επιτυχίες των πρώτων, ενώ η λήθη είναι η ανταµοιβή των δεύτερων. Τείνω να βρίσκω τόσο τη γκρίνια όσο και τις διαµαρτυρίες, αρκετά ενδιαφέρουσες και διασκεδαστικές, αν και µερικές φορές –δυστυχώς– είναι δύσκολο να επιλέξω ποιο από τα δύο είναι χειρότερο. Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει πολύ καλύτερα όταν κάποιος άλλος λαµβάνει τις αποφάσεις. Με αυτόν τον τρόπο είναι δικαιολογηµένοι να κλαψουρίζουν και να διαµαρτύρονται. Ωστόσο, τίποτα δεν µπορεί να σταµατήσει τον άνθρωπο µε τη σωστή νοητική στάση από την επίτευξη του στόχου του και τίποτα στη γη δεν µπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο µε τη λάθος νοητική στάση. Η δική µου στάση είναι να µην είµαι ποτέ ικανοποιηµένος, ποτέ αρκετά, ποτέ για να συνεχίζω να βαδίζω. Ζω όµως συγχρόνως µε µεγάλη αγάπη και χαρά το σήµερα.

The moment you’re ready to quit is usually the moment before the miracle happens. Don’t give up.

Η φράση δεν μπορώ είναι η πιο ισχυρή δύναμη άρνησης της ανθρώπινης ψυχής. Υπάρχει µόνο ένας τρόπος να πετύχετε σε οτιδήποτε και αυτός είναι να δώσετε τα πάντα. Ποτέ µη συγχωρείτε τον εαυτό σας. Προχωρήστε όσο πιο µακριά µπορείτε· όταν φτάσετε εκεί, θα είστε σε θέση να δείτε µακρύτερα. Ακόµη και στο σκοτάδι. Ένας αληθινός ονειροπόλος είναι αυτός που ξέρει πώς να πλοηγηθεί στο σκοτάδι. Το µυαλό µας είναι το όχηµα για την επιτυχία. Τροφοδοτήστε το µε νέα κίνητρα καθηµερινά για να αυξήσετε την ορµή σας. Ο δρόµος προς την επιτυχία είναι γεµάτος από καθυστερήσεις, παγίδες και αυτολύπηση· η συµβουλή µου είναι απλά µη σταµατάτε! Ο απαισιόδοξος γκρινιάζει για τον άνεμο. Ο αισιόδοξος ελπίζει ότι αυτός θα αλλάξει. Ο μεγάλος ηγέτης απλώς ρυθμίζει τα πανιά ανάλογα.

Κάθε µέρα µπορούµε να γίνουµε καλύτεροι. Βαδίζω ένα µακρύ δρόµο µάθησης και ανάπτυξης. Προσπαθώ να µην κλονίζοµαι αν κάνω λάθη στην πορεία, αλλά έχω ανακαλύψει το µυστικό που είναι πολύ καλά γνωστό στους περισσότερους ορειβάτες. Ότι δηλαδή µόνο µετά την αναρρίχηση σε ένα µεγάλο βουνό, ανακαλύπτει µόνο κανείς ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα και ψηλότερα βουνά να αναρριχηθεί. Σταθείτε µια στιγµή να ξεκουραστείτε, να θαυµάσετε την υπέροχη θέα που σας περιβάλλει, να κοιτάξετε πίσω την απόσταση που έχετε διανύσει.

Άλλα μετά, πίσω στο δρόµο ξανά!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.