ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αντί για αποχή, πήγαινε για... μαύρισμα

Αντί για αποχή, πήγαινε για... μαύρισμα

09:21 - 11 Οκτ 2023
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και το ερώτημα απλό. Θέλεις ή δεν θέλεις τον Μπακογιάννη για δήμαρχο; Θέλεις ή δεν θέλεις για περιφερειάρχη τον Αγοραστό; Η απάντηση δίνεται με ψήφο. Με μαύρισμα στην κάλπη, όχι στην καφετέρια με το φρέντο στο χέρι.

Αν γκρινιάζεις τέσσερα χρόνια για την κατάσταση στην Αθήνα δεν έχεις πολλά να σκεφτείς. Πας και ψηφίζεις. Όπως δηλαδή πρέπει να κάνεις και αν είσαι ικανοποιημένος από το δήμαρχο.

Όπως σωστά έγραψε ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης στη σελίδα του στο facebook υπάρχει και θετική και αρνητική ψήφος. Υπάρχει το υποστηρίζω μία πρόταση που με εκφράζει. Υπάρχει και το γνωστό σε όλους μας... μαύρισμα.

Ο β’ γύρος των εκλογών στην Αθήνα θέτει, λοιπόν αυτό το απλό δίλημμα, στο οποίο είναι αδιανόητο να απαντάμε με αποχή. Χορτάσαμε αποχή. Ας βάλουμε τον κόσμο στο...παιχνίδι.

Στον α’ γύρο η αποχή στο δήμο Αθηναίων άγγιξε το 70%. Ίσως γιατί δεν είχες καλή ενημέρωση, γιατί σε άφησαν στην απ’ έξω, γιατί είσαι απογοητευμένος/η. Γιατί δεν ήξερες ποια από όλες τις προτάσεις να επιλέξεις.

Ο β’ γύρος έχει, όμως, ξεκάθαρο διακύβευμα. Ο Μπακογιάννης ή ο... άλλος.  Που για καλή μας τύχη ο άλλος δεν είναι κάποιος τυχαίος. Είναι ο Χάρης Δούκας. Ένας διακεκριμένος 40άρης Έλληνας επιστήμονας που κατέθεσε μία «πράσινη» πρόταση για το δήμο και βρέθηκε στον β’ γύρο.

Στον α’ γύρο είχε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και κινημάτων της οικολογίας. Στο β’ γύρο η παρέα μεγαλώνει. Ο Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ τον στηρίζει ανοιχτά, όπως και ο συνδυασμός Παπαδάκη, που εκπροσώπησε την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Γιατί ο Χάρης είναι ικανός, αλλά και γιατί θέλουν να τερματίσει ο «Μεγάλος Περίπατος» της οικογένειας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα το ΚΚΕ σφυρίζει κλέφτικα. «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος». Είναι όλοι ίδιοι, εκτός από αυτούς. Δικαιώμά τους να έχουν αυτή την οπτική. Δικαίωμα, όμως, και των ψηφοφόρων να έχουν τη δική τους απόψη.

Άσχετα λοιπόν με το τι λέει ο Κουτσούμπας, σήκω και πήγαινε μέχρι την κάλπη και απάντησε στο ερώτημα. Θες τον Μπακογιάννη δήμαρχο; Θες τον Αγοραστό περιφερειάρχη; Θες τον Ζέρβα στη Θεσσαλονίκη; Τόσο απλό...

Τελευταία τροποποίηση στις 11:25 - 11 Οκτ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.