ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
«Χτυποκάρδια» στην ακροδεξιά πολυκατοικία

«Χτυποκάρδια» στην ακροδεξιά πολυκατοικία

08:21 - 28 Απρ 2023
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Με λιγότερο από ένα μήνα να απομένει για τις εκλογές οι πιο επεισοδιακές κινήσεις παρατηρούνται στα άκρα δεξιά της πολιτικής σκηνής της Ελλάδας.

Η περίπτωση Κασιδιάρη που προσπαθεί να βρει τρόπο να λάβει μέρος στις εκλογές χωρίς να τον πιάσουν τα… ραντάρ της Δικαιοσύνης πήρε τη μεγαλύτερη δημοσιότητα, αλλά δεν είναι η μόνη που απασχολεί την πολιτική επικαιρότητα.

Γενικώς επικρατεί μία αναταραχή στην ελληνική ακροδεξιά.

Εδώ ο Κασιδιάρης, εκεί ο Κασιδιάρης…

Ο Ηλίας Κασιδιάρης ίδρυσε το κόμμα «Έλληνες», το οποίο, όμως, ήταν εξαρχής δεδομένο πως δεν θα έπαιρνε έγκριση από τη Δικαιοσύνη για συμμετοχή στις εκλογές αν ήταν επικεφαλής ο ίδιος.

Επέλεξε λοιπόν να δώσει τα «κλειδιά» στον συνταξιούχο δικαστικό Αναστάσιο Κανελλόπουλο, ο οποίος όμως τελικά αποφάσισε να κατέβει με το κόμμα ΕΑΝ που είχε ιδρύσει ο ίδιος.

Ο Κασιδιάρης δεν τον ακολούθησε. Το κόμμα «Έλληνες» κατέθεσε αίτημα συμμετοχής στις εκλογές με άλλον επικεφαλής και περιμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης. Παράλληλα, φημολογείται πως αν δεν πάρει έγκριση θα επιχειρήσει να μπει στα ψηφοδέλτια του κόμματος του Νίκου Νικολόπουλου.

Ο τελευταίος, γνωστός πρώην βουλευτής της ΝΔ και των ΑΝΕΛ,  άλλαξε το όνομα του κόμματός του από «Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος» σε «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες - Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος» και υπάρχει φήμη πως το έκανε για… χάρη του καταδικασμένου χρυσαυγίτη.

Ελληνική… ρήξη

Εκτός από το παραπάνω σίριαλ, όμως, σημαντικά προβλήματα προέκυψαν και στο πιο ισχυρό αυτή την περίοδο ακροδεξιό κόμμα της χώρας, την Ελληνική Λύση. Πληροφορίες για αποστασία βουλευτών προς τη ΝΔ οδήγησαν τον πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Βελόπουλο, στο να προσπαθήσει να «φάει» βουλευτές του κόμματος.

Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στο αίτημά του να αλλάξουν εκλογικές περιφέρειες και ιδιαίτερα ο Αντώνης Μυλωνάκης επέλεξε να προχωρήσει σε μετωπική σύγκρουση με τον Βελόπουλο. Ήδη έχουν ανταλλάξει «λόγια βαριά», αλλά και μηνύσεις. Είναι πραγματικά άγνωστο σε ποια κατάσταση θα φτάσει το κόμμα στις κάλπες. Μοιάζει πάντως να έχει υποστεί ζημιά.

Κόπηκε ο Μπογδάνος

Ζημιά και μάλιστα ανεπανόρθωτη υπέστη και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο οποίος ανεξαρτητοποιήθηκε και έκανε το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ». Στη συνέχεια, όμως, αποφάσισε να συμπράξει με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου στην «Πατριωτική Ένωση», η οποία όμως «κόπηκε» από τον Άρειο Πάγο.

Το χάρηκε ο Φαήλος

Ο για ένα φεγγάρι συνεργάτης του Μπογδάνου, Φαήλος Κρανιδιώτης, φαίνεται πως χάρηκε για το «κόψιμο» της Πατριωτικής Ένωσης και το έδειξε με ένα βιτριολικό ποστάρισμα στο Twitter. «Δίνω 13 Ευρώ για το παπί που θα πάρει ο Μπογδάνος για να γίνει ντιλιβεράς», έγραψε στο Twitter o αντιπρόεδρος της Εθνικής Δημιουργίας, που κατεβαίνει κανονικά στις εκλογές.

Μια άλλη πρώην συνεργάτης του Μπογδάνου, η οποία μάλιστα χρησιμοποιεί και το όνομα ΠΑΤΡΙΔΑ, κόπηκε επίσης από τις λίστες. Ο λόγος για την Αφροδίτη Λατινοπούλου που διαμένει χρόνια τώρα στην ακροδεξιά πολυκατοικία αλλά στα χαμηλά πατώματα.

Όλα τα παραπάνω μοιάζουν κάπως γραφικά, αλλά προεκλογικά έχουν τη σημασία τους και δεν αποκλείεται να επηρεάσουν το τελικό εκλογικό αποτέλεσμα. Βλέπετε, δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι ψήφοι στην ακροδεξιά δεν είναι λίγες και το πού τελικά θα καταλήξουν από τις πολλές... καραμπόλες έχει σημασία. Η ΝΔ, πάντως, σίγουρα έχει το νου της στις παραπάνω εξελίξεις και τις παρακολουθεί με... ανοιχτές αγκάλες.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:29 - 28 Απρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.