ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Γκρεμός 213 μέτρων κι ένας γερανός

Γκρεμός 213 μέτρων κι ένας γερανός

08:20 - 11 Οκτ 2022
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Το ότι έφτασε το μετρό στον Πειραιά παρουσιάστηκε ως... κοσμοϊστορικό γεγονός από την κυβέρνηση και μερίδα μέσων ενημέρωσης, αλλά αντικειμενικά δεν φαντάζομαι να συγκλόνισε τους πολίτες. Ο Πρωθυπουργός μπορεί πράγματι να ενθουσιάστηκε γιατί λογικά μπήκε για πρώτη φορά σε μετρό στα εγκαίνια των νέων σταθμών, αλλά για τους περισσότερους Έλληνες δεν είναι τόσο πρωτόγνωρη αυτή η εμπειρία.

Μόνο ο Βαγγέλης Γερμανός είναι πραγματικά χαρούμενος θαρρώ. Επιτέλους, ο προφητικός στίχος «πάρε το μετρό για Πειραιά», έγινε πραγματικότητα.

Δεν μειώνουμε φυσικά τη σημασία του ότι το κέντρο του Πειραιά απέκτησε επιτέλους μετρό, αλλά εντάξει. Είχε και τον ηλεκτρικό. Δεν είναι και για πρώτη είδηση. Έσπασε βέβαια λίγο η μονοτονία με την προκλητικότητα Ερντογάν, που αποτελεί τη βασική θεματολογία των δελτίων ειδήσεων.

Την ίδια ώρα, ένα κτήνος στον Κολωνό αποκαλύπτεται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κοριτσάκι. Και στο Twitter σφάζονται για το αν είναι δεξιός ή αριστερός. Τόσο τους κόβει...

Όταν βέβαια έμαθαν ότι ακόμη 213 συμπολίτες μας (τρομάρα τους) είχαν επικοινωνήσει μαζί του για να συνευρεθούν με το κοριτσάκι, μαζεύτηκαν γιατί ποιος κάθεται να ελέγξει τόσους φακέλους πολιτικών φρονημάτων.

Εξαιρετικά αστεία βέβαια και η ανακοίνωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θεωρεί τεράστια επιτυχία ότι η Αστυνομία συνέλαβε έναν εγκληματία. Παρότι καθυστέρησε αρκετά ώστε να προλάβει να υποφέρει το κοριτσάκι στα χέρια του 53χρονου και των άθλιων «φίλων» του αυτός πανηγυρίζει. Είναι της λογικής «κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Εγώ πάλι θα του δώσω συγχαρητήρια αν συλλάβει και τους άλλους 213 που εμπλέκονται στην υπόθεση. Τότε μπορεί... Αλλιώς, τρίχες...

Από τις τρίχες τις κατσαρές που λέγαμε παλιά. Τις ανοησίες δηλαδή. Γιατί δυστυχώς ακόμα δεν έχουμε ξεπεράσει ως ανθρωπότητα και τις «σοβαρές» τρίχες που στέκονται αφορμή για να σκοτώνονται γυναίκες στο Ιράν και άλλες χώρες.

Αλήθεια, τι κόσμος είναι αυτός τελικά; Ξεχνιόμαστε εμείς οι τυχεροί σε αυτό το υπέροχο οικόπεδο της Γης, αλλά η φάση είναι άσχημη τριγύρω.

Από το Ιράν έως τη Ρωσία που μέσω Ουκρανίας ο Πούτιν σιγοψήνει τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Τον κανονικό.

Γιατί ο Γ’ Παγκόσμιος της οικονομίας και της ενέργειας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Στην Ελλάδα για παράδειγμα έσκασε πληθωριστική βόμβα 12% και απλώς παρακαλάμε να μην πιάσει ποτέ κρύο, γιατί αν έχουμε να πληρώσουμε και θέρμανση, θα τρώμε κάθε μέρα μπάμιες (στην καλύτερη) και τότε ούτε το Netflix δεν θα ευχαριστιόμαστε.

Και οι πολιτικοί μας εκεί πρέπει να ρίξουν το βάρος. Στην ακρίβεια που δεν είναι πια απειλή, αλλά σκληρή πραγματικότητα. Πρέπει να καθίσουν κάτω και να παρουσιάσουν ιδέες και λύσεις για την αύξηση των μισθών και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Στην τελική η οικονομία είναι που ανεβάζει και ρίχνει κυβερνήσεις. Ας το δουν και μικροπολιτικά, δεν μας πειράζει. Αρκεί να προστατεύσουν τους πολίτες, που και το 1,20 για τη διαδρομή του μετρό έχουν αρχίσει πια να το σκέφτονται.    

Κι εμείς οι πολίτες από τη μεριά μας, παρά τη φτώχεια μας, ας προσπαθήσουμε να είμαστε καλοί άνθρωποι. Ο γερανός του κ. Πρωτοψάλτη που έσωσε τους μετανάστες στα Κύθηρα μπορεί να μας σηκώσει όλους, λίγο ψηλότερα...

Τελευταία τροποποίηση στις 09:58 - 11 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.