ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτέλους, να εφαρμοστούν οι νόμοι

13:47 - 06 Αυγ 2013
Βασίλης Νικολόπουλος

Γράφει ο Βασίλης Νικολόπουλος

Το θρασύτατο περιστατικό στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, με τον «λεβέντη» που έσπασε το λουκέτο του ΣΔΟΕ και λειτούργησε, παρανόμως, το -χωρίς άδεια όπως απεδείχθη- νυχτερινό κέντρο, πρέπει να αφυπνίσει όλους τους αρμοδίους της Πολιτείας και να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία και επιβολή του νόμου.

    Όταν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού δοκιμάζεται σκληρά εδώ και χρόνια, κάποιοι που κερδοσκοπούν και φοροδιαφεύγουν ασυστόλως, νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργούν ασύδοτοι και προκλητικοί, γράφοντας τους πάντες στα παλαιότερα των βρωμερών υποδημάτων τους.

     Βέβαια, οι άνθρωποι της νύχτας δεν διακρίνονται ούτε για την κόσμια συμπεριφορά τους, ούτε για τον πατριωτισμό τους και ζουν με την νοοτροπία της αρπαχτής, τη ψευτομαγκιά και τους μπράβους, όπως άλλωστε έκαναν σε άλλες εποχές με την ανοχή και την κάλυψη διαφόρων παραγόντων και πολιτικάντηδων. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να τσακιστεί. Πρέπει όλοι,  όσοι κερδοσκοπούν φοροδιαφεύγοντας και ανομούν κατ' εξακολούθηση, να καταλάβουν ότι όλα αυτά τελείωσαν και η Πολιτεία πρέπει με κάθε μέσο να πατάξει τους κλέφτες, τους κερδοσκόπους και τους φοροφυγάδες, σε όποια επαγγελματική κατηγορία και αν ανήκουν.

    Και επειδή ο συγκεκριμένος παραβάτης θρασύτατα δηλώνει ότι θα επαναλάβει την αντικοινωνική, σε βαθμό χυδαιότητας, πράξη του, αν ξανασφραγιστεί το μαγαζί του, πρέπει να αντιμετωπιστεί με την σκληρότητα που του αξίζει.

    Άλλωστε, και ο υπουργός Οικονομικών κ. Στουρνάρας, σε πρόσφατη δήλωσή του, υπογράμμισε ότι οι ελεγκτικές αρχές πρέπει να είναι σκληρές με τους παραβάτες. Παραβάτες όχι μόνο στο θέμα της μη έκδοσης αποδείξεων, αλλά και στην ανασφάλιστη εργασία, που συνήθως υπερβαίνει το 50% των απασχολουμένων σε αυτές τις επιχειρήσεις αλλά και σε ανάλογες, όπως καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κ.λ.π, με τεράστια οικονομική ζημία των Ασφαλιστικών Ταμείων και συνακόλουθα με απώλεια εσόδων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Εδώ, όμως, πρέπει να επισημανθεί και κάτι άλλο:

   Δηλαδή, πρέπει να υπάρξει αντίδραση από το καταναλωτικό κοινό και από τους απασχολούμενους. Είναι διαπιστωμένο ότι η πλειοψηφία των καταναλωτών δεν ζητεί αποδείξεις ή δεν τις παραλαμβάνει. Και βεβαίως δεν καταγγέλλει παράνομες πράξεις και παραβάσεις είτε από επιχειρηματίες, είτε από εργοδότες. Είναι περίεργο που δεν αντιλαμβάνονται οι καταναλωτές ότι όταν δεν πληρώνουν τους φόρους τους κάποιοι επιτήδειοι, επιβαρύνονται όλοι οι άλλοι πολύ περισσότερο. Και όταν δεν πληρώνουν επίσης οι πάσης φύσεως εργοδότες τις εισφορές προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία κινδυνεύουν οι ίδιοι να μείνουν χωρίς σύνταξη και περίθαλψη. Πρέπει λοιπόν όλοι να αντιδρούμε σε αυτά τα απαράδεκτα φαινόμενα.

    Επιτέλους, η υπομονή και η ανοχή έχουν όρια. Και η σημερινή κοινωνία έχει φθάσει στα όρια της, πληρώνοντας περισσότερους φόρους από όσους αναλογούν στον καθένα, γιατί κάποιοι ''έξυπνοι'' φοροδιαφεύγουν και εισφοροδιαφεύγουν και θησαυρίζουν σε βάρος των κορόιδων, που κυρίως είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Να εκριζωθούν κάποτε αυτές οι μαφιόζικες πρακτικές, κακότροπων και κακομαθημένων πολιτών, ώστε να συμμορφωθούν, επιτέλους, όλοι εκείνοι οι ασυνείδητοι που συστηματικά δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο. Ο Νόμος πρέπει να εφαρμόζεται αμείλικτα για όλους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.