ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μητσοτάκης - Παπανδρέου: Κόντρα με άρωμα... Όσκαρ στη Βουλή

Μητσοτάκης - Παπανδρέου: Κόντρα με άρωμα... Όσκαρ στη Βουλή Κύριο

21:11 - 08 Μαρ 2024
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Μία κινηματογραφική αναφορά είχε -μεταξύ άλλων- η συζήτηση στη Βουλή για τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Η εβδομάδα κλείνει με τα Όσκαρ άλλωστε και η Βουλή ήταν στο κλίμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μία από τις αρκετές είναι αλήθεια απαξιωτικές αναφορές του στα κόμματα της αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε τον Γιώργο Παπανδρέου, Μπέντζαμιν Μπάτον, από την ιδιαίτερη αυτή ταινία με τον Μπραντ Πιτ..

Καθώς ο συγκεκριμένος κινηματογραφικός ήρωας έζησε την ζωή του μικραίνοντας ηλικιακά αντί να μεγαλώνει ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Γιώργο Παπανδρέου ότι γυρίζει το χρόνο πίσω. Ενώ ήταν στο παρελθόν υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16, τώρα τάσσεται κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων.

«Αν το ΠΑΣΟΚ είναι μηχανή του χρόνου ο κ. Παπανδρέου είναι ο Μπέντζαμιν Μπάτον. Ο κ. Παπανδρέου το 2007 έκανε πίσω και χάσαμε την μεγάλη ευκαιρία να αναθεωρήσουμε το άρθρο 16 και τώρα διαφωνεί και με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων», είπε συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πήρε το λόγο λίγο αργότερα στη Βουλή και απάντησε πως υπάρχει διαστρέβλωση της θέσης του, καθώς ήταν και παραμένει υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16, αλλά όχι άνευ όρων. Πρόσθεσε ακόμα πως το ότι είναι υπέρ της αναθεώρησης δεν σημαίνει πως πρέπει να είναι και υπέρ του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

Αναφερόμενος στον κ. Μητσοτάκη, υποστήριξε ότι κατά καιρούς «παρερμηνεύει ή θέλει να παρερμηνεύει τι λέω εγώ, υπενθυμίζει με περίσσεια ειρωνεία το “λεφτά υπάρχουν”. Ήταν μια φράση που στηλίτευε πού πηγαίνουν τα χρήματα του ελληνικού λαού στη σπατάλη, την διαφθορά. Κρύβετε όταν λέτε τη μισή φράση. Θα ξαναπώ ότι “λεφτά υπάρχουν και πολλά” αλλά ποιος τα έχει, πού πάνε, πώς τα διαχειρίζεται η κυβέρνηση;».

Ακόμη, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους δύο λόγους που πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος: να μπει τέλος στο χάος που προκαλούν οι ιδιωτικές εταιρείες στον τομέα της εκπαίδευσης αλλά και το να γίνει η χώρα μας κέντρο παιδείας και πολιτισμού. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.