ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Περί... sugar daddies: Τον «έφαγε» το Luben τον Κουτσούμπα

Περί... sugar daddies: Τον «έφαγε» το Luben τον Κουτσούμπα Κύριο

19:39 - 07 Μαρ 2024
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Δεν ξέρω αν είναι σεξιστική ή όχι η ατάκα του Κουτσούμπα στη Βουλή για τους "Sugar daddies", αλλά πάντως είναι βουτηγμένη στην πατριαρχία.

Συγκεκριμένα, ο ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι στις χώρες που υπάρχουν δίδακτρα στα πανεπιστήμια, οι φοιτήτριες ψάχνουν «sugar daddies» για να μπορέσουν να τα πληρώσουν. Καταλαβαίνω το νόημα της δήλωσης για ένα υπαρκτό κοινωνικό πρόβλημα, αλλά υπάρχουν χίλιοι τρόποι για να υπερασπιστεί κανείς το δικαίωμα στη δωρεάν πρόσβαση στην παιδεία για όλους. Η συγκεκριμένη φρασεολογία που επέλεξε είναι άκρως προβληματική.

Φυσικά, υπάρχουν άρθρα σε διεθνή ΜΜΕ (τύπου Vice) με ανάλογες αναφορές, αλλά αυτό δεν "αθώωνει" τον κ. Κουτσούμπα.

Γιατί, ο γγ του ΚΚΕ λυπάται τα κορίτσια που ψάχνουν πλούσιο άνδρα για να σπουδάσουν, αλλά παρέλειψε να μας πει πώς τα βγάζουν πέρα οι αρσενικού γένους φοιτητές. Λογικά "στο μυαλό του" αυτοί δουλεύουν στην οικοδομή και βγάζουν ένα "τίμιο" μεροκάματο. Οπότε είναι ΟΚ. Τα κορίτσια, όμως, ψάχνουν γκόμενο για να συντηρηθούν. Τι άλλο να κάνουν;

Δυστυχώς, μετά την ομοφοβική προσέγγιση στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, ο γγ του ΚΚΕ υποπίπτει σε ένα ακόμα ατόπημα. Μάλλον δεν είναι τυχαίο.

Και είναι πια προφανές ότι τον έχει επηρεάσει αρνητικά η δημοσιότητα μέσω του Luben. Την ψώνισε ως... ατακαδόρος θείος που κάθεται με τη νεολαία. Δυστυχώς, ενώ αρχικά οι ατάκες του χρησιμοποιούνταν για να σατιρίζονται άλλοι, πλέον αυτογελοιοποιείται και του γυρίζουν μπούμερανγκ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:44 - 08 Μαρ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.