ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τασούλας απάντησε στον Σαμαρά εκ μέρους του Μητσοτάκη

Ο Τασούλας απάντησε στον Σαμαρά εκ μέρους του Μητσοτάκη Κύριο

21:43 - 15 Φεβ 2024
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ήταν ένας από τους τελευταίους ομιλητές στη συνεδρίαση στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια. Τοποθετήθηκε ως συντηρητικός πολιτικός και απάντησε σε όσους λένε ότι το νομοσχέδιο "απειλεί" την ελληνική παραδοσιακή οικογένεια.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος "στόλισε" την κυβέρνηση για την επιλογή της να φέρει προς ψήφιση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Η κυβέρνηση βέβαια έχει επιλέξει να μη σηκώνει τους τόνους, λέγοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός έχει γνωστές θέσεις, με τις οποίες το Μαξίμου τις σέβεται αν και διαφωνεί.

Η ομιλία Τασούλα ήταν πάντως ένας καλός τρόπος για να απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία Σαμαρά, ο οποίος είπε πως η κυβέρνηση φέρνει ένα νομοσχέδιο που ανοίγει την "κερκόπορτα" για την κατάργηση της μητρότητας, τον Γονέα 1 και τον Γονέα 2.

«Στηρίζω αυτό το νομοσχέδιο όχι παρότι είμαι συντηριτικός, αλλά επειδή είμαι συντηρητικός», είπε στην ομιλία του ο πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας πως η παραδοσιακή ελληνική οικογένεια είναι τόσο στέρεη που δεν απειλείται από κανέναν.

Απαντώντας ουσιαστικά στην εκ δεξιών αντιπολίτευση είπε ακόμα πως το να έχουν τα ομόφυλα ζευγάρια δικαίωμα στο θεσμό του γάμου, ουσιαστικά τα εντάσσει στην κοινωνία.

Να σημειωθεί τέλος, πως είχε προηγηθεί και ομιλία του Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος έκλεισε τις τρύπες της συνταγματικότητας για να ανατρέψει το αφήγημα Βορίδη. Ωραία ατμόσφαιρα στη δεξιά πολυκατοικία...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.