ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
  Τι δουλειά έχει ο ναύαρχος στο τιμόνι της ΕΑΒ;

  Τι δουλειά έχει ο ναύαρχος στο τιμόνι της ΕΑΒ; Κύριο

11:20 - 02 Φεβ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης για γάμους ομοφύλων, αγροτικές κινητοποιήσεις, ιδιωτικά πανεπιστήμια κ.λπ. και σε παράλληλη πορεία με τις μεγάλες εξοπλιστικές συμφωνίες, «τρέχει» και μία διαδικασία αναβάθμισης (στην πραγματικότητα: αναβίωσης) της πολεμικής βιομηχανίας της Ελλάδας.

Οι προθέσεις του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια είναι αναμφισβήτητα καλές, φαίνεται πως υπάρχει και κάποιο σχέδιο και μένει να φανεί αν πράγματι στα ελληνικά ναυπηγεία θα χτιστούν φρεγάτες για το ΠΝ και αν η πολύπαθη κομματόπληκτη ΕΑΒ θα παίξει το ρόλο που πρέπει, ως προς την υποστήριξη του δυναμικού της ΠΑ. 

 

Σε ό,τι αφορά την Αεροπορική Βιομηχανία οι πρώτες ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές, αφού στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου τοποθετήθηκε ο ναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος, πρώην σύμβουλος ασφάλειας του Πρωθυπουργού και έως προσφάτως συνεργάτης του υπουργού Άμυνας.  Καθήκοντα αντιπροέδρου - και όπως λέγεται, διόλου «διακοσμητικών», ανέλαβαν ο αντιπτέραρχος ε.α. Γιώργος Καραδήμας και ο οικονομολόγος Δημήτρης Σκαλαίος (όπως ακούγεται, πρόσωπο με απευθείας αναφορά στον Πρωθυπουργό). 

 

Για όσους δε θεώρησαν παράδοξο να αναλάβει ένας «ναύτης» επικεφαλής της αεροπορικής βιομηχανίας, η απάντηση είναι ότι ο ναύαρχος Διακόπουλος ήταν «ελικοπτεράς» του ΠΝ και γνωρίζει από πολλές πλευρές το αντικείμενο… 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:02 - 02 Φεβ 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.