ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η αχρείαστη δήλωση για τους αγρότες που έριξε λάδι στη φωτιά και έκανε το επιτελείο του Μαξίμου να τρέχει

Η αχρείαστη δήλωση για τους αγρότες που έριξε λάδι στη φωτιά και έκανε το επιτελείο του Μαξίμου να τρέχει Κύριο

11:10 - 29 Ιαν 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κατά έναν παράδοξο τρόπο και ίσως λόγω της μονοθεματικής έμφασης που δόθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες στον γάμο των ομοφύλων και την σχετική διαχείριση, η κυβέρνηση έδειξε προς στιγμή να αιφνιδιάζεται από τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

Ο αιφνιδιασμός καταφάνηκε και στην σχετικά γρήγορη αλλαγή τακτικής και την υιοθέτηση μίας διαλλακτικής στάσης. Κάπως έτσι, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αρχίσει οι συγκρούσεις των ΜΑΤ με τους αγρότες στα μπλόκα, το Σαββατοκύριακο η αστυνομία συνόδευσε τα τρακτέρ στην παρέλαση που έκαναν προς την κεντρική πλατεία της Λάρισας. 

 

Μέσα σε όλα αυτά, πέρασε αρχικά κάπως απαρατήρητη μία αχρείαστη δήλωση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, την προηγούμενη εβδομάδα και ενώ μόλις είχαν ξεκινήσει οι κινητοποιήσεις. 

 

Κατά μία παράδοξη σύμπτωση, από τη Γερμανία και το Βερολίνο, όπου επίσης κινητοποιούνται και διαμαρτύρονται με πρωτοφανή τρόπο οι Γερμανοί αγρότες, θεώρησε καλό να δηλώσει ότι οι κινητοποιήσεις είναι κομματικά υποκινούμενες από το ΚΚΕ (που μπορεί να είναι, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα στην προκείμενη περίπτωση). 

 

Η δήλωση ήταν αρκετή για να ρίξει από πολύ νωρίς λάδι στη φωτιά, την οποία εδώ και μερικές ημέρες τρέχουν για να σβήσουν από το Μαξίμου…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.