ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η μπλόφα της Κεραμέως και το λάθος της αντιπολίτευσης

Η μπλόφα της Κεραμέως και το λάθος της αντιπολίτευσης Κύριο

11:47 - 25 Ιαν 2024
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Μόνο με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ πέρασε τελικά το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο σε ευρωεκλογές και δημοψηφίσματα, με την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, να φέρει την ευθύνη γι' αυτό.

Η αιφνιδιαστική κίνηση από τη μεριά της τίναξε στον αέρα τη συναίνεση που είχε προϋπάρξει. Σε μία περίοδο που η αντιπολίτευση προσπαθεί να δείξει σημάδια "υπευθυνότητας" και ενώ έχει ήδη τείνει χείρα φιλίας και στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, η κυβέρνηση επέλεξε να κάνει μία πολιτική μπλόφα.

Έφερε την τροπολογία για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές και εξόργισε την αντιπολίτευση, που είχε μεν συναινέσει για τις ευρωεκλογές, αλλά έκρινε πως χρειάζεται μεγαλύτερη διαβούλευση για τις βουλευτικές.

Η... μπλόφα της Κεραμέως έκανε τη ΝΔ να φαίνεται ως το μόνο κόμμα που ενδιαφέρεται πραγματικά για τους απόδημους κάτι που φυσικά δεν ισχύει. Εκεί έκαναν, όμως, το λάθος τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Παρά τον δικαιολογημένο εκνευρισμό τους έπρεπε να μην αλλάξουν θέση και να υπερψηφίσουν κανονικά τις διατάξεις για την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές (όπως είχε συμφωνηθεί) και απλώς να απορρίψουν την τροπολογία για τις εθνικές εκλογές.

"Αυτό είχαμε συμφωνήσει κυρίες και κύριοι της κυβέρνησης, αυτό θα πάρετε", έπρεπε να πουν και σε δεύτερο χρόνο θα προχωρούσε η συζήτηση για την επιστολική ψήφο στις εθνικές εκλογές.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, άλλωστε έφερε το νομοσχέδιο μόνο για τις ευρωεκλογές και τώρα κατηγορεί την αντιπολίτευση πως έχει άλλα μέτρα και σταθμά για τις εκλογικές αναμετρήσεις. Μα ο ίδιος επέλεξε να φέρει αρχικά την επιστολική ψήφο μόνο για τις ευρωεκλογές και όχι για τις εθνικές εκλογές.

Μόνη της η κυβέρνηση έκανε το διαχωρισμό για τον οποίον κατηγορεί την αντιπολίτευση. Για ποια συναίνεση μιλάμε λοιπόν. Αν η ΝΔ με αέρα 20 μονάδων από τον δεύτερο κάνει τέτοια... τερτίπια, δεν υπάρχει σωτηρία.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:02 - 25 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.