ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το Μαξίμου μετρά τα «όχι» στον γάμο ομοφύλων και την τεκνοθεσία

Το Μαξίμου μετρά τα «όχι» στον γάμο ομοφύλων και την τεκνοθεσία Κύριο

10:48 - 09 Ιαν 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πολλά και όμορφα λέγονται και αναλύονται, ο Μητσοτάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να προχωρήσει με το νομοθέτημα για τον γάμο ομοφύλων, όμως ο πολιτικός ρεαλισμός επιβάλλει να βλέπει κάποιος σε πόσο λεπτές γραμμές είναι αναγκασμένος να κινείται ο Πρωθυπουργός και πώς ένα σχετικά απλό ζήτημα μπορεί να δημιουργήσει περιπλοκές.

Με απλά λόγια: Το πρόβλημα στο Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των βουλευτών που είναι αντίθετοι/επιφυλακτικοί/αρνητικοί με τον γάμο ομοφύλων και την τεκνοθεσία. 

Κάποιοι εκτιμούν ότι μπορεί και να ξεπερνούν τους 20, ίσως και τους 30. Και ήδη εμφανίζονται ενδείξεις ότι τα πράγματα μπορεί και να εκτροχιαστούν. 

 

Όπως για παράδειγμα, η συγκαλυμμένη επίθεση που εξαπέλυσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τη Δευτέρα («Παραπολιτικά») ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Μαρκόπουλος. 

 

Όταν ρωτήθηκε σχετικά, ξεκίνησε λέγοντας: «Αν δω μια ολιστική προσέγγιση στο θέμα η οποία να με καλύπτει, προς ώρας δεν την έχω δει γιατί βλέπω μόνο να τίθεται το ζήτημα κυρίως από εξωκοινοβουλευτικά μέλη της κυβέρνησης και όχι στο ανώτατο επίπεδο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο Πρωθυπουργός βάζει την ατζέντα, την εξειδικεύει, την παρακολουθώ και εγώ και όλοι οι κοινοβουλευτικοί που είμαστε δια της ψήφου του ελληνικού λαού εκλεγμένοι, και από εκεί και πέρα ξεκινάει η ζύμωση σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση».   

Ρωτήθηκε ο βουλευτής ποιον εννοεί με τη φράση «εξωκοινοβουλευτικά» στελέχη και ανέφερε τον Αλέξη Πατέλη.   «Ο κ. Πατέλης είναι ένας άνθρωπος που έχει βάλει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ σε ένα υψηλό επίπεδο και έχει και μια συμμετοχή και σε αρμόδια επιτροπή. Από την άλλη μεριά όμως εγώ ως κοινοβουλευτικός άρα ως αντιπρόσωπος του ελληνικού λαού δεν περιμένω να δω τις τοποθετήσεις ενός εξωκοινοβουλευτικού, σοβαρού και σημαντικού στελέχους αλλά εξωκοινοβουλευτικού, περιμένω να δω τις πρωτοβουλίες των αρμοδίων υπουργείων και φυσικά του ίδιου του Πρωθυπουργού. (…)».

 

Συνέχισε δε λέγοντας: «Ο κ. Πατέλης μπορεί να εισηγείται ό,τι θέλει, εμείς ως βουλευτές όμως καλούμαστε να ψηφίσουμε». 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:08 - 09 Ιαν 2024
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.