ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Λιγότερες απώλειες από χακαρίσματα εδώ και χρόνια τον Απρίλιο

08:05 - 08 Μαϊ 2024 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Λιγότερες απώλειες από χακαρίσματα εδώ και χρόνια τον Απρίλιο
Η κορυφαία εταιρεία ασφάλειας blockchain, CertiK, κυκλοφόρησε την τελευταία της έκθεση που αποκαλύπτει μια σημαντική πτώση στις απώλειες από χακαρίσματα και απάτες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα τον Απρίλιο.

Σημειώνοντας μια αξιοσημείωτη μείωση, η CertiK δήλωσε ότι τον Απρίλιο καταγράφηκε απώλεια περίπου 25,7 εκατομμυρίων δολαρίων από χακαρίσματα και απάτες. Αυτό το ποσοστό σηματοδοτεί μείωση 141% σε σχέση με τις απώλειες του προηγούμενου μήνα, καταδεικνύοντας μια τάση για αυξημένη ασφάλεια στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων.

Συγκεκριμένα, η ανάλυση των ζημιών από τη CertiK δείχνει ότι χάθηκαν περίπου 4,3 εκατομμύρια δολάρια σε exit scams, 129.000 δολάρια σε flash loans και 21 εκατομμύρια δολάρια σε άλλου τύπου εκμεταλλεύσεις, με βάση επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Αυτή η μείωση των απωλειών είναι ένα πολλά υποσχόμενο σημάδι για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων, επισημαίνει το CryptoPotato, ειδικά αν ληφθούν υπόψη οι σημαντικές απώλειες που αναφέρθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Hacken που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο, η βιομηχανία κρυπτογράφησης αντιμετώπισε μια έκρηξη περιστατικών χακαρίσματος κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 εν μέσω ευρύτερης… αναζωπύρωσης, η οποία στη συνέχεια οδήγησε σε απώλειες άνω των 824 εκατομμυρίων δολαρίων σε 67 παραβιάσεις.

Μία από τις κομβικές παρατηρήσεις που έκανε το Hacken ήταν ότι αυτές οι επιθέσεις στόχευαν εξέχοντα άτομα και πρότζεκτς, αντανακλώντας μια αυξανόμενη τάση για χτυπήματα σε στόχους υψηλού προφίλ.

Η εταιρεία ασφάλειας blockchain ανέφερε επίσης ότι περισσότερα από τα μισά από τα κλεμμένα κεφάλαια - σχεδόν 444 εκατομμύρια δολάρια - ανακτήθηκαν ή παγώθηκαν με επιτυχία.

Αυτή η σημαντική προσπάθεια ανάκαμψης έδειξε μια βελτίωση στην ανταπόκριση του κλάδου σε τέτοια περιστατικά, που αποδίδεται σε μέτρα όπως επιχορηγήσεις για επιστρεφόμενα κεφάλαια και παρεμβάσεις από χάκερ που εντοπίζουν έγκαιρα τις αδυναμίες του συστήματος.

 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.