ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Bitcoin μετρά αντίστροφα για το halving εν μέσω αβεβαιότητας

17:40 - 19 Απρ 2024 | Νομίσματα
Το Bitcoin μετρά αντίστροφα για το halving εν μέσω αβεβαιότητας
Η αγορά κρυπτονομισμάτων προετοιμάζεται για το halving του Bitcoin που αναμένεται αργότερα την Παρασκευή ή το πρωί του Σαββάτου, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να έχει αγγίξει προσωρινά το χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και 1,5 μήνα, όταν έφτασε τα 59.573 δολάρια νωρίτερα σήμερα (19/4) το πρωί, αλλά έκτοτε ανακάμπτει.

Ιστορικά, το halving αποτελεί ανοδικό παράγοντα για το Βitcoin μακροπρόθεσμα, αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα και για βραχυπρόθεσμα. Οι βαριές απώλειες που υπέστησαν οι αγοραστές μπορεί να είναι αρκετές για να τους κρατήσουν προσωρινά εκτός παιχνιδιού, μετά τη ρευστοποίηση περισσότερων από 2,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων long θέσεων συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων από την Παρασκευή μέχρι χθες, σύμφωνα με την CoinGlass, επισημαίνει ο αναλυτής αγορών και μέλος της ερευνητικής ομάδας του XS.com, Σάμερ Χασν.

Το Bitcoin έχει ήδη καταγράψει άνοδο περίπου 200% από τον περασμένο Σεπτέμβριο μέχρι τα μέσα Μαρτίου, όταν ξεπέρασε τα 73.000 δολάρια για πρώτη φορά. Ως εκ τούτου, επισημαίνει ο Χασν, οι «ταύροι» θα χρειαστούν περισσότερα κίνητρα για να μπουν ξανά  στον παιχνίδι και δεν θα αποτελούσε έκπληξη να δούμε να διαμορφώνεται μια πιο αρνητική ατμόσφαιρα στην αγορά τις επόμενες ημέρες.

Αν επιστρέψουμε στις αρχές αυτού του Απριλίου, έχουμε γίνει μάρτυρες του halving για το Bitcoin Cash (BCH), το οποίο καταγράφει άνοδο 20% από τις 3 Απριλίου και έφτασε στο επίπεδο των 720 δολαρίων πριν υποχωρήσει και χάσει το 38% αυτής της κορύφωσης, υποχωρώντας στο επίπεδο των 480 δολαρίων.

Τις επόμενες ημέρες, το πιο σημαντικό πράγμα που θα αναζητήσουν οι αγορές, ως συνήθως, είναι περισσότερες ροές προς τα ETFs spot Βitcoin, τα οποία κατέγραψαν καθαρές εκροές τις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις, ενώ τα καθαρά περιουσιακά στοιχεία των ETF βρίσκονται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα εδώ και ένα μήνα.

Η διάθεση για ρίσκο στην αγορά κρυπτονομισμάτων επηρεάζεται επίσης από τις μακροοικονομικές εξελίξεις και τις διαρκώς κλιμακούμενες γεωπολιτικές εντάσεις. Το αρνητικό κλίμα αυξάνεται γύρω από την πορεία των επιτοκίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς η ελπίδα για σταδιακή μείωση των επιτοκίων μεταφέρεται στο δεύτερο εξάμηνο, λόγω της επιτάχυνσης του πληθωρισμού.

Επιπλέον, παραμένουν οι ανησυχίες για κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και τη μετατροπή του πολέμου σε περιφερειακή σύγκρουση.

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του σημαντικού γεγονότος, το Bitcoin δείχνει σημάδια ανάκαμψης και διαπραγματεύεται πάνω από τα 64.000 δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.