ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bitcoin: Ανακάμπτει ενόψει halving μετά τη «βουτιά» ελέω Μέσης Ανατολής

16:04 - 19 Απρ 2024 | Νομίσματα
Bitcoin: Ανακάμπτει ενόψει halving μετά τη «βουτιά» ελέω Μέσης Ανατολής
Το Bitcoin δείχνει σημάδια ανάκαμψης καθώς πλησιάζει το halving, αφήνοντας προς το παρόν πίσω του τη «βουτιά» που κατέγραψε νωρίς την Παρασκευή (19/4), μετά την επίθεση- απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν.

Σύμφωνα με τον Laurent Kssis, αναλυτή της CEC Capital, η άνοδος του Βitcoin θα συνεχιστεί και στη συνέχεια μάλλον θα κυμανθεί στα προηγούμενα επίπεδα. Το Bitcoin έφτασε στο εβδομαδιαίο χαμηλό των 58.800 δολαρίων αυτή την εβδομάδα και αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει το όριο των 65.000 δολαρίων.

Το halving αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργά την Παρασκευή ή νωρίς το Σάββατο. Το τετραετές γεγονός επιβραδύνει τον ρυθμό αύξησης της προσφοράς Βitcoin κατά 50%.

Την ίδια ώρα, τα ETF spot Bitcoin με έδρα τις ΗΠΑ κατέγραψαν εκροές συνολικού ύψους 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων την Πέμπτη, επεκτείνοντας το τετραήμερο σερί εκροών πριν το halving. Από τις 12 Απριλίου, τα ETF έχουν γίνει μάρτυρες μιας σωρευτικής καθαρής εκροής άνω των 319 εκατομμυρίων δολαρίων, με το GBTC της Grayscale να αντιπροσωπεύει μεγάλο μερίδιο των αναλήψεων, σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από την Farside Investors.

Την Πέμπτη, το GBTC έχασε 90 εκατομμύρια δολάρια σε εκροές, οι οποίες αντισταθμίστηκαν εν μέρει από εισροές στο FBTC της Fidelity και στο IBIT της BlackRock. Το Grayscale ETF έχει παρουσιάσει εκροές από την πρώτη μέρα για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένων των σχετικά δαπανηρών προμηθειών του. Έτσι, ενώ οι εκροές GBTC μπορεί να μην προκαλούν ανησυχία, οι πρόσφατες βραδύτερες εισροές σε άλλα ETF μπορεί να είναι αιτία ανησυχίας, επισημαίνει το CoinDesk.

Σε άλλα σημαντικά νέα της αγορά, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Kraken εξαγοράζει το TradeStation Crypto, το τμήμα της TradeStation που εστιάζει στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, για να επεκτείνει τις ρυθμιστικές άδειές του στις ΗΠΑ. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Kraken αγόρασε πρόσφατα την επιχείρηση κρυπτογράφησης της TradeStation», δήλωσε εκπρόσωπος της Kraken. «Η συναλλαγή είναι μέρος των προσπαθειών μας να επιταχύνουμε την παρουσία μας στις ΗΠΑ και θα “ξεκλειδώσουμε” περαιτέρω άνοδο και νέες ευκαιρίες προϊόντων για την Kraken στις ΗΠΑ». Η εταιρεία αρνήθηκε να αποκαλύψει το ποσό που καταβλήθηκε, ενώ η εξαγορά δεν είχε προηγουμένως ανακοινωθεί δημόσια.

Η τιμή του Bitcoin έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό και από τις εξελίξεις στο μέτωπο Ισραήλ-Ιράν, καθώς το περιουσιακό στοιχείο έπεσε σε χαμηλό πολλών εβδομάδων κάτω από τα 59.500 δολάρια νωρίτερα, όταν το Ισραήλ αντεπιτέθηκε στο Ιράν. Ωστόσο, το Bitcoin αντέδρασε καλά και ανέκτησε σχεδόν όλες τις απώλειες μάλλον αμέσως, εν μέσω αναφορών ότι το Ιράν δεν σχεδιάζει να επιτεθεί στο Ισραήλ σύντομα.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς του έχει πλησιάσει τα 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια και η κυριαρχία του έναντι των altcoins είναι στο 51,7%.

Τα υπόλοιπα altcoins είναι επίσης στο «πράσινο», αν και πιο ήπια. Αυτό βοήθησε τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων να κερδίσει περίπου 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθημερινή κλίμακα και να αγγίζει τα 2,430 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, το Βitcoin ενισχύεται 4,58% στα 65.011,58 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 2,61% στα 3.101,47 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana καταγράφει άνοδο 7,99% στα 143,93 δολάρια, ενώ το Cardano κερδίζει 5,98% στο 0,47261363 δολάριο.

Το Polkadot κερδίζει 2,19% στα 6,80 δολάρια, το Dogecoin ανεβαίνει 3,85% στο 0,15257049 δολάριο και το Shiba Inu κερδίζει 4,06% στο 0,00002302 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.