ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τηλεαστέρες vs. κομματικών υποψηφίων και… Φρέντι Μπελέρη: Ποιοι θα επικρατήσουν

Τηλεαστέρες vs. κομματικών υποψηφίων και… Φρέντι Μπελέρη: Ποιοι θα επικρατήσουν Κύριο

10:47 - 17 Απρ 2024
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με ελάχιστες εκκρεμότητες να απομένουν για την τελική σύνθεση των ευρωψηφοδελτίων (κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ), ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της κάλπης της 9ης Ιουνίου θα είναι προφανώς το ποιοι τελικά θα εκλεγούν και πώς θα εκπροσωπηθεί η χώρα συνολικά στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο.

Θα κυριαρχήσει ως κριτήριο η δημοφιλία και η εξω-πολιτική ιδιότητα πολλών υποψηφίων ή θα αντέξουν οι βαριές, πολιτικές και κομματικές υποψηφιότητες; 

 

Σε ό,τι αφορά ειδικότερα τη ΝΔ, είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένο ότι θα έχουν δυναμική παρουσία ο Γιώργος Αυτιάς και η Ελεωνόρα Μελέτη, όπως και ο Φρέντι Μπελέρης, ο Πύρρος Δήμας ή η Βούλα Πατουλίδου, ενώ μένει να φανεί και πόση «φόρα» θα έχουν ο Δημήτρης Τσιόδρας και η Βίκυ Φλέσσα, που στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχε μία πολύ αξιόλογη παρουσία και ήταν δεύτερη επιλαχούσα, πίσω από τον Γιώργο Αμυρά και με 149.000 σταυρούς. 

 

Υπό αυτό το πρίσμα είναι ένα ερώτημα σε ποια σειρά θα εκλεγούν τα «βαριά» κομματικά ονόματα, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ή η Ελίζα Βόζενμπεργκ, που σημειωτέον είναι υποψήφια για μία τρίτη θητεία στην ευρωβουλή και το 2019 είχε πάρει 288.000 σταυρούς. Στις προηγούμενες εκλογές ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ είχε πάρει 496.000 σταυρούς και ήταν δεύτερος, πίσω από τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. 

 

Τώρα, ως προς το αν η σειρά εκλογής θα σημάνει κάτι και για τα εσωκομματικά της ΝΔ, είναι κάτι που θα φανεί μετά τις εκλογές. Θα εξαρτηθεί, μεταξύ άλλων και από το συνολικό ποσοστό του κόμματος και το κατά πόσον αυτό θα δικαιολογεί γκρίνιες και μουρμούρες ή θα τις αναβάλλει για μία επόμενη πολιτική φάση…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.